onsdag 19 augusti 2009

Gör en webbplats av skolarbetet


FOTO: FreeDigitalPhotos.net

Skolan har kommit igång "på riktigt", nu när eleverna också har börjat!

Det känns skönt att dra igång på nytt, även om starten, som vanligt, känns tung med ideliga schemaändringar och diverse möten. I vanlig ordning undrar "alla" lärare: När ska vi hinna planera våra lektioner? Tja, på något sätt går det.
Själv funderar jag på hur jag ska kunna använda Webbstjärnans tävling i något ämne. Upplägget låter lockande, så läs mer om deras tävling, regler, guider, tävlingsklasser med mera, på deras hemsida! Jag har försökt att göra en kortfattad summering här nedanför:

Gör en webbplats av skolarbetet! Webbstjärnan utlyser en ny tävling för elever i grundskolans åk 3-5, åk 6-9 samt för gymnasieskolan. Arbetet ska göras gruppvis, med minst tre elever i varje grupp. Man väljer själv vad man vill ha för inriktning på sin webbplats. Den kan handla om allt från mumintrollen till kemiska experiment och man kan använda ljud, video och animationer. Stiftelsen .SE står för allt som behövs, helt fritt från reklam och sponsring. Alla som deltar i Webbstjärnan får tillgång till:
 • Webbhotell i ett år
 • Valfri ledig .se-adress
 • Verktyg för webbpublicering. Välj mellan Joomla, Word Press och MediaWiki
 • Support från webbhotell och .SE
 • Utbildningsmaterial och seminarium

  Laganmälningsperiod: 2009-08-17 - 2010-02-27
  Arbete med tävlingsbidrag: 2009-08-17 - 2010-03-31

  - Om många skolor och klasser deltager, får vi många bra undervisningsideér!