onsdag 18 november 2009

Falkenberg årets IT-kommun 2009Falkenberg har utsetts till Sveriges IT-kommun av arrangörerna av Kvalitetsmässan i Göteborg och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Prisutdelningen sker tisdag 17 november klockan 20.00 på en galaföreställning på Göteborgsoperan.

Juryns motivering:
”Falkenberg växer med sikte på en hållbar framtid och sätter in IT-pengarna, där de gör mesta möjliga långsiktiga nytta. Vad kan vara bättre än att ge alla elever i årskurs sju till nio egna bärbara datorer? Juryn fäster särskild uppmärksamhet vid att Falkenberg satsat på den nya, växande generationen och på att kommunen trots en liten IT-funktion klarar av att agera strategiskt och effektivt.”

IT-strateg Thorbjörn Larsson framträder på ett seminarium på Kvalitetsmässan onsdag kl. 15:50 (Seminarium 107) och presenterar då hur Falkenberg arbetar med it-frågor. Moderator är direktör Gunilla Glasare, SKL. Läs gärna inlägget "Falkenberg en förebild inom kommunal outscourcing", där Thorbjörn intervjuas.

Jag är glad och stolt över att arbeta i årets IT-kommun! Grattis Thorbjörn och alla ni andra som varit drivande i kommunens IT-satsningar! Ni är väl värda priset!