onsdag 27 januari 2010

The learning event generator, och några tillI samband med BETT-mässan, lyssnade jag på ett antal föreläsningar, vilka ingick i "Apple Learning Sessions". En av föreläsarna var John Davitt, en lärare som, bland mycket annat, arbetat med att framställa olika digitala verktyg för lärare/elever.

Ett exempel är hans "the learning event generator", där både arbetsuppgift och arbetsmetod slumpas fram. Om du vill se det hela i listform istället, så finns uppgifterna i form av en Wiki. Klicka på antingen "The Do Pot" eller "The As Pot", för att komma till respektive lista.
En annan variant på samma tema är "the homework generator", som givetvis även kan användas under lektionstid!

Nu är det inte nog med detta! Det finns ytterligare varianter, som användare av programmen skapat. Exempelvis så har Catherine Moore gjort ett redigerbart lyckohjul, där du själv lägger in dina valbara alternativ. Det finns också en slumpgenerator som fokuserar på geografi. Användare av Iphone kan också hitta guldkorn hos Davitt.
Prova på och ge mig lite feed back om hur du använt slumpgeneratorerna, för ibland undrar jag om det är någon som läser den här bloggen...