onsdag 17 februari 2010

Fri publicering på nätet?!


FOTO: FreePhotos.com

Dagens önskan är att eleverna ska kunna publicera sina hemsidor direkt ut på nätet via skolans hemsida (Jag skäms att skriva det, men den möjligheten har vi inte idag, just nu kan vi bara publicera hemsidor internt via vår FirstClass-server)!

Vore trevligt att kunna ha allt under samma tak, istället för att skriva bloggar för sig, hemsidor för sig, som sedan publiceras på olika siter (som exempelvis Blogger, för att bara publicera internt finns inte på kartan för mig). Givetvis ska varje elev vara ansvarig för det publicerade materialet, men jag har bara goda erfarenheter så här långt.
Jag vet att en skrivelse ska lämnas in (har kanske lämnats i dagarna?) till BUN, där just fri publicering efterfrågas. Hoppas att den besvaras positivt (allt annat vore skandal) och att det sker "omedelbart", med vändande post (önsketänkande?!) och att information om beslutet går ut till alla skolor efter sportlovet!

Kan tillägga att jag just startar ett arbete i svenska kring språkhistoria, där eleverna ska göra hemsidor i iWeb, vilka jag givetvis vill ska finnas publicerade via Söderskolans hemsida före påsklovet! Jag ser framför mig podsändningar på exempelvis danska, YouTube-klipp, kanske inspelade av eleverna själva, med exempel på olika dialekter eller annat språkrelaterat etc, etc.

 I vårt arbetslag har vi redan bestämt oss för att avsätta pengar till ett Webbhotell till höstterminen, om det skulle vara så illa att svaret på skrivelsen dröjer eller om det blir ett nekande svar. Vi kan inte motivera eleverna, som vill ha riktiga mottagare av sina arbeten, ordentligt, om de inte ges möjlighet att publicera sina alster.
Andra skolor gör det, nu måste det vara vår tur!