onsdag 2 september 2009

Många frågor om etik


FOTO: Lena Carlsson

Så har då arbetslagets båda sjuor fått sina hett efterlängtade datorer!

Det är många frågor att besvara om olika program, helst vill eleverna kunna allt NU! Jag försöker förklara att vi tar lite då och då, men att de själva kan undersöka programmen närmare om de vill.
En sak behöver de börja med omgående: skolans plattform i FirstClass. Eleverna får logga in och jag orienterar dem runt i systemet. Visar dem bland annat var klassens egen ikon finns och förklarar hur vi använder den. Går sedan vidare till e-postfunktionen, visar hur man skapar brev och lägger till en mottagare. Via handuppräckning kan jag konstatera att majoriteten kan skicka e-post, men bara ett fåtal vet hur man bifogar en fil eller infogar en bild. Jag lovar att återkomma till dem och visa hur man gör ganska snart. Känner att jag måste bromsa lite, eftersom det är så mycket nytt på en gång, med datoranvändningen, dessutom börjar lektionstiden ta slut.

Frågorna har haglat, en klar majoritet var av etisk art. Det märks att eleverna följer med i debatten om olaglig nedladdning!

Eleverna är lyckliga, och jag delar deras glädje över det fantastiska verktyg de fått tillgång till! Tack, Falkenbergs kommun!